Inte endast en viktresa utan även en själsresa

 

Hej!

Vad roligt att mitt första inlägg blev delat så många gånger. Det gläder mig, även om det är lite skrämmande;) Nu finns det ingen återvändo. Jag startade dagen med ett glas vatten och slängde ihop frukosten som idag bestod av smarriga äggmuffins. Undertiden ugnen värmdes upp körde jag det första träningspasset och i ärlighetens namn så har jag inte lika bra kondition eller ork som ledarna på Shapy.se, men jag gör mitt bästa och gör det efter mina möjligheter och jag kan intyga till 100% att jag blir genomsvettig! Härligt! Efter träningspasset behövde hunden gå ut, så jag passade på att ta en liten promenad med henne. Jag beslöt mig sedan för att träna ytterligare ett pass på kvällskvisten när jag kände sötsug. Perfekt, sötsuget försvann!  Som jag skrev i mitt första inlägg så drack jag minst 1,5 liter läsk om dagen, nu dricker jag endast vatten. Visserligen kolsyrat vatten ibland, men ack så mycket bättre det är!

Jag känner det i hela kroppen.  Jag är på väg. Bollen är i rullning och även om det känns skrämmande så är jag laddad. Jag har gått med massvis av negativa känslor av med mig själv i så många år. Det är svårt att förstå. Man kan fråga sig VARFÖR? Varför har du inte tagit tag i det innan? –det är en mycket bra och berättigad frågeställning. I ärlighetens namn kan jag inte till 100% säga vad det beror på. Det blev som en ond cirkel, det gick bara mer och mer utför och ju mer jag gick upp desto mer åt jag. Skräpmat. Det var och är en ständig kamp. Det kändes bokstavligen som om man hade en djävul på ena axel och en ängel på andra. Djävulen berättar för mig att det är ingen fara om du dricker den flaskan med läsk och den chipspåsen, ”det gör inget, imorgon tar du tag i ditt liv. Det kommer inte synas…” och dessa tankar pågick i flera år. Ängeln, eller den goda delen av mig sa att ”nu jäklar tar jag tag i mitt liv. NU ska jag träna och NU ska jag inte äta mer skit…”. Dessvärre vann djävulen 9 av 10 gånger. 

Jag med säkerhet säga att jag tänker annorlunda idag, jag har ett annat synsätt på mat och träning. Som jag skrev i mitt första inlägg har jag alltid vetat vad som är bra och dåligt. Jag tränade som sagt 15 pass i veckan från jag var 12-15 år.  Mat och träning var alltid i centrum. Träningen var mitt liv. Sen gick det som sagt utför. . . Självförtroendet är på botten (även om det sakta men säkert är på väg upp),  jag önskar så ibland att jag kunde tänka som många andra med övervikt, det strålar självförtroende och ”jag skiter väl i vad DU tycker om mig. Jag älskar mig själv!”. Jag önskar att jag en dag kommer känna så om mig själv. Jag vill inte vara så osäker, jag vill ta för mig mer av livet! Jag kan ibland att jag spelar en teater inför andra. Visst, man kan inte alltid vara på topp, men mina negativa tankar om mig själv tar oftast över och tynger ner mig. Jag fick frågan från Shapy30 om jag känner mig hungrig, illamående och om humöret växlar. I ärlighetens namn kan jag säga att det var väldigt längesedan jag var såhär pigg. Jag känner inget illamående eller hunger…visst humöret växlar (men det brukar det göra 😉 ). Jag känner mig oförskämt bra.

 Idag har jag varit iväg med en av mina närmsta väninnor och shoppat. Maten blev ett problem, då jag följer en strikt kost. Jag fick helt enkelt ta med en hederlig matlåda. Inte lika roligt som att köpa mat ute, men det gick. Jag har haft en väldigt trevlig dag. Nu ska jag ta ytterligare ett träningspass på Shapy tänkte jag. Jag tränade dagens träningspass  imorse, men känner ett sötsug nu så nu blir det att köra ett till.

Jag vill ännu en gång tacka för den respons ni ger mig. Ni anar inte hur mycket det betyder för mig.  Jag ska även säga att jag har ett stort stöd hos mina vänner, de peppar och kämpar för mig. Otroligt tacksam över att jag har så fina människor omkring mig. Som tycker om mig för att jag är jag. Även om jag själv känner mig otillräcklig stundtals. Detta är inte endast en viktresa utan även en själsresa. 

Ha en trevlig lördagskväll! Jag bjuder på lite bilder från mina två dagar.

Hälsningar, Fröken X

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *