KONDITION
Konditionsklasser med rörelseglädje till den senaste musiken. Lätt, medel eller svår koreografi och låg, medel eller hög intensitet. Här hittar du alla olika typer av konditionsklasser, älskar du att röra dig i takt med musik så är det här rätt klasser för dig.
Längd mellan 20-45 min.
Afrikansk dans.
Kraftfullt, roligt och rytmiskt. Låt energin strömma genom kroppen till kraftfulla rytmer från varmare breddgrader. I den här dansklassen är koreografin enkel och upprepande med stora fria rörelser. Vi jobbar mer med rörelse och mindre med svår koreografi. Du tränar kondition, ökar rörlighet och stärker kroppen samtidigt som du får njuta av ljudet från afrikanska taktfasta trummor. Hett, enkelt och roligt.
Zumba
Zumba ® är en klass influerad av Sydamerikanska rytmer med medelsvår koreografi. Både stegen och musiken har sitt ursprung kommer i Cumbia, Salsa, Samba och Merengue. Vi arbetar med attityd, höfter och dramatik. Släpp på alla hämningar och låt festen börja.
Aerobics
Träningsbranchens mest igenkända pass. Med enkla, tydliga, arm och benkombinationer arbetar vi med hela kroppen och får en ordentlig pulshöjning. Enkelt, svettigt och utmanande.
Dansaerobics
Dansaerobics har sin grund i traditionell aerobics men koreografin är inspirerad av olika dansstilar. Ett medelsvårt pass som tränar rytmkänsla, kroppsuppfattning och koordination.
Ben och rumpa
Passet är uppbyggt som en intensitetspyramid med fem låtar. Den första låten har lägst intensitet med syfte att värma upp och förbereda kroppen. Under låt nummer två plockas pulsen upp för att sedan avslutas med en pulstopp i den tredje låten. I låt nummer fyra och fem låter vi pulsen sakta dala genom mer statiska övningar som benböj och utfall. Passet avslutas med stretch.
Kampsportsfys
Korta, enkla och tuffa rörelser som sparkar, slag och höga knän. Ge dig in i fighten och få en garanterat svettig stund.
Mixklasser
Här blandar vi två eller tre olika klasstyper i ett effektivt pass för den tidspressade. Oftast inleds klassen med ett par pulshöjande låtar och sen varvas ben, rumpa och magträning.
Hållning/grundposition
Stå höftbrett isär med fötterna med tår och knän i samma riktning, rätt fram. Låt vikten fördelas jämt över fotsulan så att du verkligen står på hela foten. Mjuka knän och en aktiverad mage. Föreställ dig att du suger in naveln på samma sätt som om du försöker knäppa ett par för små jeans. Lyft hjärtat upp mot taket så att du sträcker på hela överkroppen och dra axlarna lätt bakåt/neråt. Försök att behålla och/eller återta grundposition genom hela passet.
Balans
Under klasserna försätter vi kroppen i olika typer av balansutmaningar, för att minska skaderisk, förbättre motorik och hållning. Balansövningarna är oftast stående på ett ben i olika varianter men även stående på tå på båda fötterna räknas som ett balansmoment. När du tränar din balans krävs det att du skärper ditt fokus lite extra, återskapar och behåller grundpositionen och aktiviten i magmusklerna. När din kärna håller sig stark och stabil kan du lättare utmana kroppen att gå djupare och tydligare i balansövningen.
Benböj
När vi jobbar benböj utgår vi från grunpositionen och sitter sen ner med knäna framåt, rumpan bakåt/neråt och bröstet upp. Vikten ligger över hela fotsulan men när vi är på väg upptrycker vi hälarna i golvet och försöker samtidigt medvetet spänna rumpan för att öka aktiviteten i musklerna. Försök att för varje repetition påminna dig själv om att behålla hållning och aktivitet i magen. Ju mer stöd och styrka du kan behålla i dina magmuskler desto mindre belastad och trött kommer din ländrygg bli.
Utfall
Kanske den mest effektiva 'rumpformaren'. En klassisk övning i många olika tappningar. När du arbetar utfallsövningar är det viktigt att du böjer ordentligt på ditt främre ben så att överkroppen enkelt kan sjunka rätt ner mellan fötterna utan att du fäller din överkropp framåt. Håll koll på ditt främre ben och försök att hela tiden behålla tår och knä i samma riktning för att minska skaderisk och felbelastning. Jobba även här med att behålla din grundposition och magaktivitet .
Armrörelser
Oavsett vilken armrörelse det gäller, sträva efter att ha starka och kontrollerade armar som jobbar full räckvidd i alla riktningar. Föreställ dig att du har en färdig rörelsebana, som en robot, där det finns ett tydligt startläge och ett tydligt stoppläge. Följ sen starkt och konsekvent den bestämda rörelsebanan.
"Sträva efter att optimera ditt rörelsemönster mot perfektion och sluta aldrig att ödmjukt men bestämt utmana och utforska kroppens gränser"