Zumba – svettig dansfeber för alla. Shake that thing.

Zumba

Zumba med Amanda

Zumba – dansen alla gillar

Zumba började dansas redan under 90-talet. Grundaren Alberto ”Beto” Perez är en aerobicinstruktör och koreograf från Colombia. Dansen ska ha uppkommit när han glömt sin aerobicmusik inför ett träningspass. Han fick då improvisera ett pass till ett salsa/merengueband han hade i bilen. En ny träningsform var född. Betos improviserade danspass blev snart det mest populära på gym runt om i världen.

Zumba introduceras i USA 1999. Beto sätter i samma veva upp målet att erbjuda träningsformen på den globala marknaden. 2001 skapar han ett internationellt företag ihop med entreprenörerna Alberto Perlman och Alberto Aghion. De varumärkesskyddar Zumba och börjar exportera varumärket över hela världen. Tio år senare är Zumba väletablerat även i Sverige.

Klasserna har influenser från salsa, merengue, cumbia och reggeaeton. Enkelt och roligt, dansant och svettigt. Musiken är en härlig blandning. Med stor tyngd på latinamerikanska rytmer men ibland även med inslag från övriga musikvärlden. Tanken är att det ska vara lätt att ta till sig och lätt att följa instruktören. Man tränar i intervaller och blandar dans med aerobic i en härlig mix. Släpp prestigen och bara ha roligt. Zumba Fitness slogan är ”Join the party.” Kanske är det också en av anledningarna till att de blivit så ohyggligt populära runt om i hela världen? Nu lanserar också vi zumba för hemmaträning.

shapy.se bjuder vi självklart också upp till dans med våra träningsfilmer. Förutom Afrikansk dans, traditionell Aerobic och Dansaerobic har vi självklart Zumba. Träna hemma framför tv:n eller datorn. Vår instruktör Amanda är licensierad Zumba Fitness-instruktör och lär dig skaka på höfterna. Klasserna lämnar dig garanterat med ett leende på läpparna. Fördelen med träning online är ju att ingen ser dig rocka loss hemma i vardagsrummet. Varför inte testa träningsformen som tagit hela världen med storm?

Shake that ’thing thing. Happy Training!

5 thoughts on “Zumba – svettig dansfeber för alla. Shake that thing.

  1. Pingback: Träna hemma med nya Shapy.se

  2. Pingback: Träna online - Har du redan nu ångest över kommande nyårslöfte?

  3. Pingback: Shapy30 med Shapy.se - Ingenting är omöjligt

  4. Pingback: Viktresan - I can and I will

  5. Pingback: Believe you can... - Träna hemma med Shapy.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *