Viktresan – I can and I will…

Vi har den idag den stora äran att presentera en ny gästbloggare. Fröken X kommer att förbli anonym av yrkesmässiga skäl men i 30 dagar kommer ni att kunna följa hennes kamp mot vikten med Shapy30. Till alla er därute som någonsin mått dåligt, behövt en klapp på axeln, saknat motivation, ork eller vilja att övervinna hinder som blockerat er väg; snälla stötta fröken X. Ge henne en uppmuntrande kommentar eller en Like. Ensam kan vara stark men tillsammans är vi oövervinneliga!

Shapy.se

_________________________________________________________________________

 

Hejsan!

Det är jag som är Fröken X. Jag kommer att gästblogga på Shapy.se under en period. Ni kommer att följa min viktresa, en kamp med cirka 50kg övervikt. I det första inlägget har jag valt att berätta lite om min historia, mina känslor och min viktplan. Jag är en tjugofemårig kvinna med kraftig övervikt. Ska man gå efter BMI så klassas jag inom FETMA, om inte grov fetma. För arton månader sedan kontaktade jag sjukhuset för jag var så oerhört less på mig själv, hur andra uppfattade mig, men framförallt hur jag såg på mig själv. Jag gick på ett informationsmöte gällande en gastric bypass på Sahlgrenska i Göteborg, men insåg senare att JAG KAN själv! Jag ville inte lägga mig på operationsbordet med risken att få komplikationer livet ut. Jag ville inte ta den ”lätta” vägen ut.

Låt mig börja från början. Som sexåring började jag med att åka konståkning och tränade detta i tio år. När jag tränade som mest var det 15 pass i veckan. Så jag kan inte säga att jag har varit inom BMI-kategorin ”fetma” hela mitt liv, tvärtom! Fram till jag var ca femton år var många oroliga över att jag hade anorexi. Som ni märker har jag förmodligen aldrig haft en sund syn på mat. Från att äta vad man vill, vilket man kan om man tränar femton pass i veckan till att sluta tvärt och fortsätta äta. Jag hamnade i en ond spiral och det gick bara utför. . . 1,5 liter läsk varje dag, pommes och bearnaisesås till mat, ingen lunch och fyra smörgåsar till frukost, gärna en påse chips på kvällen. Detta fortsatte och nu sitter jag här och är tjugofem år. Livet borde leka? Men det är tvärtom! Jag avskyr att gå ut bland folk! Jag ser folks dömande blickar. Känslan av att behöva handla strl 50/52 på den stora avdelningen i klädesbutiken är inte rolig. I ärlighetens man vill jag inte åka iväg på ett gym och träna, jag skäms bland alla snygga människor. Jag sticker ut, ”tjockisen där i hörnan”.

Den 20 april 2013 startade jag en förändring. Jag startade en viktresa tillsammans med Shapy.se. Jag fann Shapy.se av en ren slump, då jag bor två mil ifrån närmsta gym och med ett barn på 2,5 år är inte gymmet det man prioriterar (av många olika anledningar). Jag sökte på ”hemmaträning” och fann Shapy.se.  Det bästa som kunde hända! Jag har nu tränat tillsammans med Shapy.se sedan den 20 april. Jag startade med att köpa en månad då jag ville testa på om det var något för mig. Jag var fast! Jag har nu påbörjat Shapy30 och har ett årskort. På vardagarna tränar jag ett pass antingen innan eller efter jobb, på helgerna tränar jag ett pass på morgonen och ett på kvällen. Jag sätter även upp veckomål. Förra veckan hade jag ett mål att gå 10 mil mellan onsdag-onsdag och jag fixade detta.

Denna veckas mål är att följa Shapy30 till punkt och prickar, plus att promenera 5 mil. Mina 30 dagar med Shapy30 kommer säkerligen vara enormt jobbiga och krävande. Jag fick nyss ett sms om morgondagens träning från Shapy.se och jag är taggad. Maten för veckan ska även inhandlas imorgon. Det ska bli roligt att ändra sina vanor helt. Jag har redan smygstartat sedan 20 april men nu ska jag följa Shapys kostschema slaviskt.

 Kan du tänka dig att du känner dig som en person inuti och en person utåt? Jag önskar att jag en dag kommer känna mig som en helhet. Stolt och inte skämmas. Jag är trött på att sitta hemma när alla ens vänner är ute och umgås. Jag undviker alla typer av tillställningar. Jag är tjugofem och känner mig inte levande, det är NU mitt liv startar.

Jag hoppas du vill följa min viktresa tillsammans med Shapy! Nu kör vi! Det som inte dödar det härdar, visst? Dags för ett pass zumba!

Fröken X

One thought on “Viktresan – I can and I will…

  1. Pingback: Ingenting är omöjligt - Träna hemma med Shapy.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *