Träning hemma mage

Träning hemma mage

Träning hemma mage. Hur ska jag träna hemma för att få en smal och snygg mage? Hur många sit ups behöver jag göra varje dag? Vilken är den bästa övningen för att träna magen? Som instruktör får man dessa frågor ofta. Vad är då det optimala svaret? Tyvärr finns ju inga genvägar till en smal midja. Du behöver både äta rätt och röra på dig för att bli frisk, stark och vältränad. På Shapy.se förespråkar vi sund kosthållning och varierad träning men självklart har vi några favoritövningar för att bygga upp starka magmuskler.

Träning hemma mage – favoritövning 1 ”Plankan”

Träning hemma mage

Träning hemma mage

Gör så här; Stå antingen på knä eller på tå. I sidled eller frontad mot golvet. Placera armbåge/armbågar under axel/axlar. Skapa kontakt i området mellan skulderbladen och hitta grundpositionen i överkroppen. Lätt bäckentippning och aktiverad mage. Hitta en position där du behärskar tekniken och håll så länge du kan.

 

Träning hemma mage – favoritövning 2 ”Båten”

Träning hemma mage

Träning hemma mage

Gör så här; Båten är det delvis statisk övning där vi sitter upp, lätt bakåtlutad och försöker behålla grundpositionen. Samtidigt utsätter vi kroppen för olika hävarmar. Försök att slappna av i axelparti och käkar. Kroppen försvarar sig med att spänna ihop käkar och dra upp axlar mot öronen när något blir tungt och jobbigt. Sträva istället efter att behålla bäckentippningen och kontakten i dina främre magmuskler.

 

Träning hemma mage – favoritövning 3 ”Crunch

Träna hemma mage

Träna hemma mage

Gör så här; I en crunch är fokus alltid att dra området precis under hjärtat och området  vid byxlinningen mot varann så att området mellan veckas ihop som ett dragspel. Det är alltså inte bättre och det ger heller inte mer resultat eller aktivitet i berörda muskler, om du går högt upp med överkroppen. Så fokusera istället på att pressa de två ovan nämnda punkter mot varann så starkt och intensivt som möjligt i varje liten repetition.

Strong is the new skinny

Happy Training!

 

 

5 thoughts on “Träning hemma mage

  1. Pingback: Träna hemma med nya Shapy.se

  2. Pingback: Kom i form på 30 dagar med Shapy30

  3. Pingback: Träna online - Har du redan nu ångest över kommande nyårslöfte?

  4. Vilka andra övningar skulle ni rekommendera om man ska träna hemma och köra mest mage? Jag brukar ha svårt att köra mer än 30 minuter åt gången. Orken tar slut. Är dessa tre träningsövningar bra att köra tillsammans på ett träningspass?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *