Träningsfilmer på Shapy.se – redigering

Efter varje filmning i vår studion sitter vi med en stor mängd träningsfilmer som ska redigeras. Ljud ska läggas på och färg/kontrast förbättras. Vi brukar också lägga på vår logotyp eftersom våra träningsfilmer syns på andra sidor och sammanhang.

Det är ett tidskrävande jobb där slutresultatet blir riktigt bra. Vi har utvecklats under resans gång och vi tycker att resultatet på de senaste filmerna är så bra vi vill ha det. Övergången från vanlig, lös microfon till headset blev en klar förbättring ljudmässigt. Talet från instruktörerna hörs extremt mycket bättre. Mest påtagligt när vi spelar musik till våra träningsfilmer. Något vi borde använt från start.

Träningsfilmer i full-HD

Vid nästa filmning ska vi prova att filma i full-HD. Något vi inte gjort hittills pga våra kunders brist på bandbredd. Vi har också haft en videokamera som inte hanterat så stor minnesmängd som krävs av träningsfilmer i full-HD. Men vi tror att det börjar bli dags att fasa in streamad hemmaträning i högre upplösning nu. Dessa kommer förhoppningsvis live i slutet på våren. Buffring av träningsfilmer under ett träningspass är ingen höjdare, så vi får prova oss fram och låta er användare komma med feedback. Det går även att klicka på HD-knappen på videospelaren för att spela upp träningsfilmer med lägre upplösning. Så om filmerna buffras, dvs hackar eller pausas så kan det vara värt att prova att klicka på HD-knappen. Då brukar filmen streamas helt utan problem. Även med vanlig 3G-uppkoppling.

Bifogar ett par bilder på hur råmaterialet och slutresultatet av våra träningsfilmer ser ut vid redigering. En klar förbättring sedan vi började filma för ett par år sen tycker vi. Det är viktigt med bra bild och ljud när filmerna spelas upp. Men på grund av låg bandbredd så har vi tvingats hålla ned upplösningen. Nu är det dags att ta nästa steg.

Ha en härlig träningsvecka!

/Carl-Johan Sundgren

Grundare Shapy.se

6 thoughts on “Träningsfilmer på Shapy.se – redigering

  1. Pingback: Träna hemma med nya Shapy.se

  2. Pingback: Kom i form på 30 dagar med Shapy30

  3. Pingback: Believe you can... - Träna hemma med Shapy.se

  4. Pingback: Vecka 1 av 4: Check - Träna hemma med Shapy.se

  5. Pingback: Hemmaträning - tips och råd för att komma iform

  6. Pingback: Zumba - träna Zumba hemma med Shapy.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *