Create a new life

blogg3.

Hejsan!

Då är det en ny vecka med nya möjligheter. Visst? Min helg var väldigt bra. En helg fylld med värme från nära och kära. Jag följer Shapy30s riktlinjer och finner det relativt lätt, även om det är svårt när man är exempelvis i stan och man är extra sugen på en kaffe från ett kafé. Jag tycker om kaffe, lyckligtvis dricker jag det inte varje dag, så kaffeavvänjningen är inga problem. Det blir mycket vatten istället =)

Jag skulle ljuga om jag inte tycker det känns aningen jobbigt när sitter i soffan innan och laddar upp inför dagens träning online. Väl när träningskläderna är på och jag står i köket, mattan är bortdragen och högtalarna är inkopplade i datorn. När jag väl trycker igång passet och jag hör pulsen i högtalarna och tränarna på Shapy.se peppa mig. Även om det är inspelade träningspass så känns det exakt som om man befinner sig i en träningslokal på en friskvårdsanläggning. Det känns som ledarna pratar till mig, som om de är i samma rum. Fantastiskt är det! Det går alltså inte att fuska, jag har ju någon som står framför mig och hejar och tror på mig. Det är alltså bara att fortsätta att kämpa passet igenom. Utan att överdriva så lackar svetten på mig och väl inne i passet är det helt underbart roligt (även om jag stundtals tror att jag ska trilla av pinnen!). Jag har hittat några favoritpass och dessa ser jag sannerligen framemot att köra. Idag var jag extra pigg så jag valde att köra ett rörelseglädje-pass med Annelie och avslutade sedan med ett smidighets-pass med Cecilia. Härligt!

Jag börjar dock känna av mina benhinnor nu igen. Jag använder en gel på benhinnorna inför varje träningspass, men jag har väldigt svårt att hoppa och studsa. Jag får alltså modifiera vissa övningar i passen för att det inte ska bli lika stor påfrestning på dem. Jag har varit hos läkare med mina benhinnor när jag var som mest aktiv inom idrotten och fick då besked om att jag kommer alltid ha det liggandes latent i kroppen och det enda som finns att göra är att operera. Vilket inte känns så motiverande. Jag har även förstört mina fötter när jag använde skridsko och balettskor, vilket har medfört att jag har fått s.k. skräddarknutor som gör djävulskt ont stundtals. Dessvärre är även operation den enda utvägen där, vilket innebär 6×2 veckors sjukskrivning. Inget alternativ i dagsläget.

Jag tänkte ägna mig åt lite nätshopping såhär på kvällskvisten, min tanke är att jag bland annat ska inhandla ett par nya jeans som i dagsläget är för små. Detta kommer bli mina så kallade motivationsbyxor som jag vill få på mig när Shapy30 är över.

Under dessa dagar med Shapy30 har jag funnit maten som den tuffaste och svåraste. Jag tycker mest att det är jobbigt och tråkigt att laga mat, så det hände ibland att jag struntade i att laga mat. Nu med Shapy30 känner jag att jag har en bättre balans i kroppen och jag får inga djupa dalar där jag har enorma humörsvängningar pga. jag är hungrig.

Jag har några mål med min viktresa. Givetvis är det viktigaste att jag ska må bättre både psykiskt och fysiskt. Min främsta motivation är min dotter. Jag vill vara en förebild för henne, jag vill leva hälsosamt och framförallt leva ett långt och lyckligt liv. Jag vill vara en glad och lycklig mamma, inte bara utåt utan även i hjärtat. Jag vill komma i mina nya motivationsjeans, klara av att gå i en trappa utan att få andnöd, bli piggare och känna mig fräschare. Känns mig säkrare och tryggare i mig själv. Jag vill visa att jag kan! Jag har även en dröm om att få ta upp ridningen igen, i dagsläget är jag för tung för att sitta på en häst. Nästa sommar kommer jag förhoppningsvis få ta upp min barndomshobby igen. Tänk att känna sig fin i ett linne en varm sommardag, att befinna sig på stranden. En sandstrand är något jag undvikit under många år. Jag var utomlands med min sambo vintern 2011, vilket inte var roligt. Jag badade inte i havet, jag fann det oerhört jobbigt att gå från solstolen till havet. Bad i Sverige kan jag inte ens minnas när jag gjorde det senast, kan inte minnas när jag befann mig på en strand senast och kände mig trygg själsligt där. Det är min dröm inför sommaren 2014. Ett år går fort. Jag längtar och det är en otrolig morot att tänka på alla mina mål.

Bästa hälsningar,

Fröken X

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *